DOMAGOJ MARGETIĆ?

tragom vesti

Danas je pretučen Hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić . Ovaj barbarski čin je udar na slobodu govora u Hrvatskoj . Sve što dosada znam je da ga je odvezla hitna pomoć nadam se da je Domagoj dobro i da neće odustati od razotkrivanja pljački u privatizaciji i nepošteno bogačenje tajkuna . Domagoj se borio za prava malog čovijeka . On je također i antifašist i baš je to ono što smeta nacionalističkom ološu koji je vjerojatno i odgovoran za ovaj barbarski čin

 

Videti više

* * *

 

Antikorupcijska liga Balkan saopštila je danas da poseduje dodatne dokaze koji se vode kao državna tajna, a ukazuju na učešće nekadašnjeg ministra finansija Mlađana Dinkića u pranju srpskog novca s tajnih računa na Kipru i nepravilnosti u slučaju kompanije Mobtel.

Domagoj Margetić

Te dokaze Antikorucijska liga je već predočila policiji, a večeras će ih proslediti i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću.

URS: Podnećemo tužbu protiv Domagoja Margetića

Kako je na konferenciji za novinare kazao novinar-istraživač Domagoj Margetić, nakon što je kompanija Mobtel oduzeta porodici Karić, Mlađan Dinkić priznaje of-šor kompaniji Martina Šlafa 30 odsto udela u tom preduzeću.

 

Odmah posle toga, formira se kompanija Mobi63 u kojoj 30 odsto ima Šlafova of-šor kompanija, a 70 odsto Vlada Srbije. Kapital te kompanije se procenjuje na 132 miliona evra, a odmah potom Dinkić potpisuje ugovor o otkupu tih 30 odsto za pola milijarde evra. Margetić je rekao da su svi dokazi predočeni i austrijskim
istražiteljima u aferi „Hipo“ i da su i oni došli do istih zaključaka.

Novac iz Srbije je preko kiparskih of-šor kompanija kroz fiktivne investicije, preko Hipo grupe, završavao u Srbiji, rekao je on. Margetić je dodao da finansijske transakcije nisu vodjene samo na taj način već i da trag vodi ka biznismenu Milanu Beku i njegovim kompanijama.

Profesor Fakulteta za bezbednost Darko Trifunović rekao je da su svi dokazi predočeni predsedniku Tomislavu Nikoliću od koga je Antikorupcijska liga dobila punu podršku.

„Rekao nam je (Nikolić): ‘Deco, ako imate dokaze, slobodno ih iznesite’. Prvi put sam osetio da postoji država“, rekao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, Nikolić je o svemu obavestio prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, ali se ne zna kakav je bio njegov odgovor.

„Pozivamo prvog potpredsednika vlade, koji važi za heroja u borbi protiv korupcije, da reaguje. Kako je moguće da četiri savetnika prvog potpredsednika vlade, a od toga se svi mogu dovesti u vezu sa nestankom kiparskih para“, naveo je Trifunović i ukazao na Franka Fratinija, Alfreda Guzenbauera, Dominika Stros-Kana i Mlađana Dinkića.

 

= izvor: „Novac iz Srbije je preko kiparskih of-šor kompanija kroz fiktivne investicije, preko Hipo grupe, završavao u Srbiji“

***

Kada i kako će se završiti ova tema, priča, misterija o dubiozama tzv. srpske tranzicije? Kakav će joj biti finale? Da li će ikada prava istina izaći na videlo? Ili će to biti tek kroz sto godina, kada više neće biti važno?  Ko tuče novinara Domagoja i zašto baš sada?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s