Priča o srpskom rodoljublju

 

GALERIJA PROGRES (KNEZ MIHAILOVA 27). Jedna od najuzbudljivijih izložbi koje su se dogodile u metropoli, u poslednje vreme – „Prvi svetski rat u porodičnim albumima“ na nepretenciozan, a savremen način kroz intimne foto-zapise i lične predmete ratnika, priča priču o velikoj evropskoj tragediji. Privatno postaje javno i tako izložba na osoben način otkriva dostojanstvo i čojstvo nepoznatih heroja. Bez velikih parola i teatralnog „busanja u prsa“, ovaj projekat fokusira nepatvoreno rodoljublje Srba.

 

GALERIJA USTANOVE KULTURE PAROBROD (KAPETAN MIŠINA 6a). Pod naslovom „Oko Srbije“ devetoro mladih iz Beograda i Novog Pazara na umetničko-dokumentaristički način svojim fotografijama fokusira život u gradu u kom su gostovali. Pazarci Beograd, Beograđani Novi Pazar. Zamisao ovog projekta je da doprinese uvažavanju različitosti, ali predstavljeni materijal, bez osobenosti i specifičnosti, bez pronicljivosti i istarživačkih iskoraka – ponajviše predstavlja opšta mesta.

GALERIJA ZADUŽBINE ILIJE M. KOLARCA (STUDENTSKI TRG 5). „Gde zeka pije vodu“ – naslov je samostalne izložbe slika Marije Avramović koja je svojevrsna intimna priča o odrastanju i sazrevanju. Vešta kombinacija materijala ne zapada u dekorativnost i kad umetnica koristi tkanine za presvlačenje nameštaja, namenjujući im vešto drugačiju funkciju.

GALERIJA ZEČEVIĆ (CARA UROŠA 11). Maja Obradović, dobitnica nagrade za crtež iz Fonda Vladimira Veličkovića je novom izložbom „Perfidija“ napustila opsednutost crvenom bojom: krv i meso. Otkrila je dekorativne kolaže od filca i nasuprot njima vratila se realističkom, bezmalo naturalističkom crtežu koji ponajviše ima svrhu da provocira.

 

 

Priča o srpskom rodoljublju | Kultura | Novosti.rs.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s