Победнички или поданички Видовдан

Видовдан, самим својим постојањем, баца пуно светло на срамне потезе власти, и зато је власт решила да га уништи

Београд, 01.07.2013

„Промена свести“ – 6. немачки услов за добијање датума

„Србија је овим Видовданом променила мит који нас је дуго терао да гледамо уназа“,

„Србија је данас променила ток своје историје.“

А. Вучић, И. Дачић, Видовдан 2013, Крушевац

Дошао је и тај дан. Издаја је и званично проглашена за херојски чин. Започела је завршна фаза растакања српског националног бића. Сведоци смо и последње преваре, горе од свих претходних.

Власт је решила!

Да би сакрила своје прљаве избрисаће и вечне видовданске трагове. Да би јој се опростило неопростиво кренула је у обрачун са целокупном српском историјом, а пре свега са Видовданом. Боли их што ће Видовдан сваке године самим својим постојањем и народним памћењем разарати све медијске спинове и натегнуте конструкције и бацати пуно светло на мрачне и срамне потезе власти. И зато га треба уништити!

У паничном страху од ЕУ и једног једноставног „не“ решили су да ураде незамисливо. Кад су већ преварили гласаче, прекршили устав и признали независно Косово што не би разорили и последње остатке српске душе, потребно је још тако мало.

У почетку мало редефинисати Видовдан, облатити га да је култ пораза, црни мит и погрешан народни избор. Потом га вулгаризовати, банализовати и мантром о новој свести претворити у нови и подобан Видовдан који коначно слави праве победе, као што је одрицање од Косова и Метохије. И на крају када се тако унакажен претвори у своју супротност препустити га забораву и непостојању. Тада ће се коначно лакше дисати.

Требало је и раније да послушају те паметне Немце и да много пре почну да мењају свест сопственом народу. И ред је био да се том својеглавом Видовдану који буни народ са мишљу да је слобода важнија од хлеба каже историјско не! Не може се на тако свадљивом идентитету градити конструктивна европска будућност.

Срећом, ништа не промиче њиховом оштром и увек будном оку. Још само мало па се нико неће сећати Видовданске лествице вредности по којој се чак и њихов „патриотски“ чин претвара у обичну издају. Сада треба угасити Видовданску ватру на којој су се грејале небројене генерације да би после 523 године у Кумановској бици осветиле Косово и Косовске јунаке….

______________ Извор: http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dverjani/radovan-tvrdisic/tekstovi/pobednicki-ili-podanicki-vidovdan.php

    _______препоручује чланак Батуран: „Поштована господо, најљубазније вас молим да прочитате и послушате говоре господина Тврдишића у Панчеву и господина Басташића у Јадовну.

Толико бар можемо учествовати у одавању поште нашим пострадалим прецима.
Захваљулјем, с искреним поштовањем,
Радомир Батуран“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s