Зелени и црвени, храстови и Радгост Коритник

Зелени Србије: Због Коридора  хоће да секу храст стар више векова

Фото: foter.com

БЕОГРАД – Странка „Зелени Србије” упозорила је данас да се планира сеча храста – записа старог више векова и од историјског значаја, у селу Савинац, јер се нашао на траси пута Коридора 11.

Изградња трасе Београд – Прељина биће настављена након уклањања овог дрвета, чија се крошња простире на четири ара, наводи се у саоспштењу.

Та странка указује и да „грађевинци наводе да је рушење неизбежно, али истичу да су изненађени што током пројектовања није узет у обзир најстарији и највећи запис, када је рушење могло да се избегне”.

Коридор 11 такође иде трасом преко основне школе и историјског комплекса Савинац, а премешта се и корито реке Дичине, додају „Зелени Србије”.

Та странка наводи и да „пројектанти сматрају да би се природна добра и историјски комплекс из Другог српског устанка где се налази споменик кнезу Милошу Обреновићу, заштититили уколико би се аутопут изместио неколико стотина метара, али надлежни одбијају да ураде неопходне измене”.

Танјуг
објављено: 21.06.2013.

ПОСЛЕДЊИ КОМЕНТАРИ

Др Ивана НиколићМишковић | 21/06/2013 18:27

Ovo je eklatantan dokaz da danasnje generacije naroda u Srbiji ne poznaju sopstvenu Istoriju : a i kako da je poznaju kad su SVI ucili po 1000 puta Partizanske Ofanzive Drugog Svetskog Rata koje je vodila KPJ sa drugom Titom i cule da postoji nekakav kosovski boj iz 1389 , aristokratski izdajica VUK Brankovic i jos nekakv odrubljivac kumovske glave Milos Obtenovic i reakcionarna samoproklamovana dinastija Karadjordjevica koji su izdali 1941 domovinu Srba, Hrvata i Slovenaca nacistickoj Nemackoj i pobegli sa narodnom zlatom u inostranstvo kod imperijalista? Mislim da ni dandanas nisu ispravljeni skolski programi Istorije za Srbe i takonce i dalje biti sve dok naslednici KPJ drze u svojom rukama Prosvetu.
Uvodjenje Skolske Slave Sveti Sava u prosvetne institucije bio je samo alibi za sve one koji sem imena ne poznaju kulturno-prosvetni znacaj tog srpskog plemickog sina i Svetog Coveka Save cija vrednost prevazilazi nacionalne okvire slavne srednjevekovne dinastije kojoj je pripadao.

Johnny Johnny | 21/06/2013 19:11

Interesantno je da apsolutno nikome ne pada na pamet ( jer verovatno i neznaju) da u belom svetu postoje kompanije koje vrlo uspesno presadjuju/premestaju ovakve djinove .. doduse traje posao minimum 8 ili 9 meseci ili godinu dana, a naravno i kosta.

Радгост Коритник | 21/06/2013 19:35

Нека аутопут заобиђе свети Храст, са по 10м са леве и десне стране и тачка.

ЛеЗ 0005753   

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s