Моба.Позив

Драги чланови и сви пријатељи Српске националне академије у Канади,
С благословом преосвећеног епископа канадског, господина Георгија, почињемо радове на комплетној реновацији куће СНА близу раскрснице Дандас – Блур. Почећемо са правом српском мобом идуће суботе и недеље 17. и 18. августа. Почетак реновирања Српске куће (СНА) благословиће у суботу у 9 сати прота који је члан Српске националне академије још од почетка: о. Василије Томић.
Више о овој српској моби прочитајте у писму председнице СНА које је у прилогу.
Генерални секретар Академије, Рајко Радојевић
________________________

Serbian Heritage Academy of Canada – СРПСКА НАЦИОНАЛНА АКАДЕМИЈА У КАНАДИ  
2381 Dundas St. W. Toronto, Ont., M6P 1X2
 
14. августа 2013. год.
 
Драги чланови и сви пријатељи Српске националне академије у Канади,

Драго нам  је да вас обавестимо да је зграда СНА коначно у нашим рукама, да су се закупци иселили, да сада можемо и морамо да реновирамо просторије и ставимо у наменску функцију, тј. да је претворимо у Српску кућу, свакодневно отворену за нашу заједницу.
Зграда је мала, али “кућа није тесна ако чељад нису бесна”. На идеалној је локацији, неколико корака северно од станице подземне железнице Дандас Вест, али упропашћена и сада неупотребљива. У оваквом стању је ругло, ишарана погрдним графитима за све Србе, срамота је за целу српску заједницу.
Нама су потребне просторије да служе за академска предавања, књижевне вечери, уметничке излозбе, филмове, музичке догађаје, заједничке прославе, дружења, канцеларије… Да би то остварили, потребна нам је подршка не само чланства, већ шире српске заједнице. Потребни су нам новчани прилози за куповину материјала, радна снага, мајстори, занатлије, сви који на неки начин могу волонтерски да нам помогну.
С благословом преосвећеног епископа канадског, господина Георгија, овога викенда почињемо мобу, у суботу и недељу 17. и 18. августа. У суботу моба почиње у 9 ујутро када ће благословити све учеснике мобе и почетак радова прота Василије Томић који је члан Академије од почетка.  Моба ће у суботу трајати до 6 увече, а у недељу од подне, такође, до 6 увече. Дођите, молимо вас, у радном оделу, понесите радне рукавице, заштитне наочаре и све што можете од алата за рушење преградних зидова.  С Божјом помоћи, заједничарски радосно да отпочнемо реновацију Српске куће. Овога викенда планирамо да избацимо крш и лом из зграде и око зграде, уклонимо преградне зидове и касапске плочице на поду, очистимо сав простор да би мајстори могли да почну планиране радове.
Реновираћемо заједничким снагама  зграду да нам свима служи у културне сврхе, да се не стидимо, већ да се поносимо, да можемо да остварујемо наше културне планове и программе, зацртане још при оснивању Академије 1981. године. Толико је наших младих, талентованих људи у свим областима да се њима поноси и канадско друштво. Зашто се њима не бисмо и ми поносили, али им и створили простор  у Српској кући, где ће прво показати своју даровитост, поћи из своје српске заједнице и увек јој се враћати.
Будите важан креативни део обнове Српске националне академије у Канади, унесите дух српског заједништва, укључите се у део процеса “пре и после”.
Јавите нам да ли долазите . Добро нам дошли!
За Управу СНА,
Софија Шкорић, председница
 
Serbian Heritage Academy of Canada 2381 Dundas Street W
Toronto, ON M6P 1X2  Tel. 416- 588-8550
За више информација контактирајте:
Рајка Радојевића: 647-2948317: radojevic_r@yahoo.com
Радомира Батурана: 416-558-0587:  baturan@rogers.com
 

ЛеЗ 0005727    

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s