Богојављење

Христос се јави!

Према српским планинама

Према српским планинама (Радан, потес села Ивање, почетак 2012)

Срећно вам Богојављење!

Ако постоји објашњење ево мога гледања како се Бој јавља или појављује.

Бог је љубав, срећа и задовољство ,уметност,природа, зато и  јесмо ту,на овој земљи да бисмо били срећни, то је наша Мисија.

Наша мисија није да нам – сивило обузме лице -после гледања извода из банке, нити незахвалност  за живот , за лепе ствари овога света. Наша мисија није да се не смејемо или да мислимо – ако имамо полован ауто или нереновирану кухињу – да нисмо успели.А да не говоримо о недељењу или о похлепи кој је већ начела цело човечанство и изјела његов здрав део.

Успели смо ако смо срећни.

Замислите када би се о томе говорило у школама ,на састанцима политичара, болницама,вестима – овај свет би био сигурно другачији, лепши ,још лепши него сада.Ведрији и здравији, јачи!!!!!!

Како време пролази све више видим да је то постао мој мото:  сваки дан доћи до тог осећаја у току самог дана, не обазирући се на остале ствари, а када се окренем ,те друге ствари су ту и решене, јер сам била на срећу фокусирана а не на њих.Зато то исто свима вама желим,пробајте,није лако, звучи луцкасто,али ми људи мислимо унутра негде дубоко у нама, да је срећа неостварива и да немамо право или да је немогуће доћи до ње  или да она припада другима.

Да ли због нашег одрастања, нашег васпитања или те цркве коју зовемо Православна  за коју мислимо да је наша и да јој припадамо, а заиста се малом броју приближила као Православна, мислимо да не треба да се смејемо, да смо срећни,једноставно срећни.

Звучи банално,али је  заиста тако.Она је тако близу свих, а тако далеко и изгледа недостижна, неостварљива.

Што је више желите и како је желите ,она ће самим тим бити и већа и јача,њена јачина зависи од Вас самих.

Она припада  свима  нама,сваки час и свугде, она јесте моменат и то –  баш овај, она се не може ухватити,заробити,чувати за трајно  ,зато живите сада ,будите срећни баш САДА.

Ваша пријатељица*  (Минхен)

___________ Коментар Управника:

Драга пријатељице, драги пријатељи знани и незнани! Ваша су писма и дописи почели да пристижу. Нека су потписана, нека нису.

Хајте да се договоримо одмах, за убудуће: Кад год ми пишете, а нарочито када се јављате први пут, реците нешто и о себи, оно најуобичајеније за комуникацију: како се зовете, где живите, на коју адресу да Вам шаљемо Билтен „Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ„, чиме се бавите, о чему сањате, итд. Немојте нам слати текстове, за које се бојите да би вам нанели штету, уколико их објавимо. То обавезно назначите у писму… Сматрао сам да је потребно да се о томе договоримо већ сада, да убудуће не би било неспоразума, или непријатних ситуација, које руше поверење које се тешко изграђује међу људима…Унапред Вам хвала!

 

ЛеЗ 0005723     

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s