Горчина

и коментари

 

Горчина

Живот у оквиру, у проклетој авлији.
Зона комфора из које се веома тешко излази, а и зашто би?
Осећај моралне, а помало и физичке декаденције.

Јутро стартује како обичаји налажу, кафом… горком кафом. Нека горчина убије осећај доброг јутра, да те спусти на земљу исте секунде. Зашто започети дан како треба, и уопште се радовати још једној прилици да урадимо нешто на овоме свету, када нам осећај горчине може убити жељу за свиме одмах. Још ако је цигаретица ту, пун погодак. Смрад из уста, твој смрад од живота је употпуњен.

Можда нисмо свесни, али та горчина коју кафа доноси је и наш живот.
Кријемо се од сунца.
Користимо стимулансе да останемо будни, да преживимо још један дан.
Осећамо горчину.
Смрдимо и пропадамо.

Живот иде даље, дан се наставља. Кафа остаје, горчина остаје. Не, није то воља за доказивањем… жеља да се уради нешто корисно. То је једноставно напредак, или назадовање? Хм? Поглед је усмерен, само напред, у извршење задатака.
Нови видици? Не.
Ново знање? Не.
Преживимо још један дан? Да.

Нова кафа, нова цигарета, стара горчина. Иста горчина… од средње школе, факултета, распада породице, немогућности формирања исте. Емоционалне смрти, страха од везивања. Горчина. Увек иста горчина. Дан је исти, месец је исти, година је иста… све је исто. Можда се актери промене понекад, али су све то исте главе, испране, без будућности, без просперитета, али са неком својом горчином и проблемима.

И дан се завршава, горак, усран и смрдљив. Плови се у неке друге воде, са оне стране реалног. И долази ново јутро, и нова горка кафа, али стара горчина. Без икакве воље да се кафа зашећери а цигара избаци.

До кад?!

       Извор: Taedium Vitae. ДЕФИНИЦИЈЕ ( ВУКАЈЛИЈА  Из коментара: „Uđem da čitam definicije posle 5 godina i iznenadim se da i dalje ima kvaliteta…“